olvasd el!

INFORMÁCIÓK, ÉRDEKESSÉGEK AZ ÁLTALUNK HASZNÁLT TECHNOLÓGIÁKRÓL

02_TORNAC_kozeli_web-1024x576

OFFGRID

MITŐL ÖKO AZ IHOUSE OFFGRID HÁZ?


Off Grid öko-házakat részben, vagy egészében újrahasznosítható, vagy már újrahasznosított anyagok, intelligens technológiák és megújuló energiaforrások felhasználásával építjük, amelyek csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, az energiaigényt és az ökológiai lábnyomunkat. Egy Off Grid házban a környezetvédelem, a kényelem és a technológia kéz a kézben járnak egymással.
energy-efficiency-house-icon_79145-159

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Az Off Grid házak energiafelhasználása és energiahatékonysága


A jó szigetelés és a megfelelő orientáció ugyan csökkenti az épület hőenergia-igényét, de egyéb feladatok is hárulnak ránk az energiafelhasználás csökkentése érdekében.
Palermo_03

OFFGRID

Melyek az Off Grid ház és élet legfontosabb részei, elemei?


Ahhoz, hogy leendő Off Grid otthonunk valóban minimális környezetterhelést okozzon és energiahatékonyan működjön néhány alapvetéssel mindenképpen tisztában kell lennünk. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan lehet alacsony energiafelhasználású, környezetbarát házat tervezni és építeni!

Solar panel with blue sky and sunset. concept clean energy, electric alternative, power in nature

NAPENERGIA

Energiatárolással kombinált napelemes rendszer tervezése

 

A hibrid vagy Off Grid energiarendszerhez szükséges berendezések kiválasztása vagy megvásárlása előtt a telepítőnek kiválóan kell ismernie az energiatároló rendszer méretezésének alapjait. A folyamat legfontosabb része a terhelési profil, vagy terhelési táblázat készítése, hogy megbecsülhessük a naponta előállítandó és tárolni kívánt energia mennyiségét. Az általános lépések a következők:

SZENNYVÍZ

A BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ


A szennyvíztisztító használatával egyszeri beruházást követően függetlenek maradhatnak a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is. Ezen túl a víz újrahasznosításával jelentősen csökkentik a felesleges pazarlást, egyben a környezeti terhelést is.

TETSZIK AZ IHOUSE?

NÉZD MEG A TÍPUSTERVEKET!