AZ IHOUSE GERENDAHÁZAK ÉPÍTÉSÉRŐL...

HASZNOS TUDNIVALÓK

talajcsavar_3-1
thumb-products-2

ALAPOZÁS

TALAJCSAVAR

A csavarok horganyzott acélból készülnek, ellenállnak a korróziónak és egyenként akár 10 tonna súlyt is képesek megtartani. A talajcsavaros  alapozás kivitelezési ideje 1-2 nap és akár a legkeményebb mínuszokban is megoldható.  A technológia Skandináviában, a tajgán és a földrengéses területeken is elterjedt, hiszen a talajcsavarok szinte bármilyen talajba befúrhatóak, akár vízre is telepíthetőek, nem szennyezik a környezetet, szilárd, de rugalmasak szerkezetük miatt pedig földrengés esetén is stabilan tartják a felépítményt. Az építkezés megkezdése előtt szükség van egy talajmechanikai vizsgálatra, ennek során egy speciális eszközzel az építkezés tervezett helyszínén “megfúrjuk” a földet, és megmérjük a talaj szerkezet stabilitását. Terheléses vizsgálattal győződünk meg arról, hogy a leendő alap biztonságosan megtartsa a házat, illetve arról, hogy mekkora csavarokra lesz szükség a tökéletes stabilitás eléréséhez. Ideális esetben ez a talajmechanikai vizsgálat 2-3 órát vesz igénybe. A számítógépre rögzített adatokat kielemezzük és a statikussal egyeztetve néhány napon belül megküldjük a tervezett házhoz szükséges talajcsavarok javasolt darabszámát és a telepítés költségét. A telepítés megrendelés esetén akár egy nap alatt is elkészül, melyhez a legmodernebb technológiákat vesszük igénybe. Ezt követően a csavarokra egy a statikai tervek alapján egy előre legyártott masszív, ragasztott fenyőgerendából készült rácsos tartószerkezetet, un. padlórámát rögzítünk a csavarok végpontjaira. Ezzel az alap gyakorlatilag el is készült. A szerkezet a gerendaház teljes súlyát képes megtartani, akár több emberöltőn keresztül is. Mivel az alapnak teljesen síknak és vízszintesnek kell lennie, hogy a rákerülő gerenda elemek megfelelően feküdjenek, műholddal összekötött lézeres magasságméréssel és precíziós munkagéppel gondoskodunk a csavarok tökéletes behelyezéséről. A hagyományos betonlapokhoz hasonlóan az alap oldalai merőlegesen találkoznak, ne lépik túl a leendő fal síkját, így elkerülhető a lepergő csapadékvíz bevezetése a faszerkezet alá. Az alap szigetelését egy réteg bitumenes vízzáró szigetelővel biztosítjuk. 

IHOUSE GERENDAHÁZAK

TÁROLÁSTÓL AZ ÖSSZESZERELÉSIG

A felületkezelés nélkül szállított gerendaház osztályozott lucfenyőből készült. A faházak csomagolása nem vízzáró, ezért a felállításig védett, száraz helyen, a talajtól eltávolítva kell tárolni. A faanyagot gyárilag, gomba, rovar és vízálló fürdetéssel kezeljük.

Az alappal érintkező alkatrészeket lekezeljük minősített favédőszerrel. Az összeszerelés után nem elérhető farészeket előre bekenjük megfelelő vastagságban védőszerrel. Közvetlenül a felállítás után az egész házat mélyen beszívódó favédő alapozóval kezeljük. A fedőfestéshez olyan időjárásálló lazúrt használunk, amely biztosítja a faanyag magas szintû fizikai védelmét nedvesség és UV- sugárzás ellen, vízlepergető nedvességszabályzó és fényálló.

INNER_header_01
blog_04

MINŐSÉG

A FAANYAG MINŐSÉGE, REKLAMÁCIÓ

Az iHouse gerendaházak osztályozott fenyőfából készülnek. A fa természetes anyag, ezért minden darabnak saját színárnyalata van, és eltérően dolgozik. A fa sohasem néz ki egységesen, ez teszi az anyagot olyan közkedveltté. Amennyiben a gondos gyári ellenőrzés után is reklamációra kerülne sor, az alkatrész listán jelöld be a hibás elemet és küldd vissza nekünk. A felszerelés közben felmerülő értelmezési problémák esetében kérd kollegáink tanácsát, ne próbálkozz az elemek elvágásával vagy átalakításával: a garanciális kötelességünk kizárólag a hibás anyagok kicserélésére terjed ki.

Reklamáció alapjául nem szolgáló okok

Nem kieső göcsök. Az élettartamot nem csökkentő elszíneződések (pl. kékülés). Nem átmenő, felületi (száradási) repedések, melyek nem befolyásolják a konstrukció szilárdságát. A szabványnak megfelelően hossztoldott anyagok felhasználása megengedett. A faanyag olyan mértékű vetemedése, ami nem gátolja meg annak beépítését. A fedél és a padló deszkáinak nem látható oldala lehet gyalulatlan. Az elemek látszó felülete gyalult, felszerelés után -de a végleges festés előtt- kézi átcsiszolást igényelnek.

IHOUSE GERENDAHÁZAK

TETŐFEDÉS, ERESZEK

Tartószerkezeti szempontból az épületek csak meteorológiai terhek és könnyű héjalás (bitumenes zsindely, könnyű cserép) viselésére alkalmasak. A tetőtérre ne állj fel, mivel a lambériázás nem pontszerû terhelésre van kialakítva. A zsindelytől eltérő tetőfedő anyagok és az ereszcsatorna nem része az iHouse építőkészletének. Ezekkel kapcsolatban kérd ki kollegánk tanácsát. A fedés, illetve szerelés során tartsd be a gyártó előírásait! Mindig gondoskodj a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről!

tile-roof-house-home-textures_74190-8975